Naslovnica VIJESTI INFO RUKOMETAŠI BIH VEČERAS IGRAJU PROTIV ŠPANIJE

RUKOMETAŠI BIH VEČERAS IGRAJU PROTIV ŠPANIJE

127

Rukometna reprezentacija BiH, danas igra izuzetno važnu utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Hrvatskoj. Bh. rukometaši će u dvorani „Mirza Delibašić“ ugostiti Španiju, aktuelnog vicešampiona Evrope.

„Sve je u našim rukama i ne zavisimo ni od čega drugog. Reprezentativci su došli motivisani iz svojih klubova. Svakim treningom pokušavamo da poboljšamo sve segmente igre i usavršimo naš koncept koji smo zamislili“, rekao je selektor bh. rukometaša  Bilal Šuman.

„O Španiji ne treba puno pričati. Iskoristili smo maksimalno dane koje smo proveli zajedno. Dvije bitne utakmice su pred nama. Nakon svakog okupljanja vidimo napredak i nadam se da ćemo to pokazati protiv Španije“, kaže Mirsad Terzić bh. reprezentativac. A Nikola Prce je dodao „Svaka je utakmica bitna, tako i ova protiv Španije . Možda protiv Španije ne toliko bitna, a može biti i odlučujuća utakmica“.

Vogošćani su optimistični kada je u pitanju večerašnja utakmica.

Nakon četiri odigrana kola Španija je lider sa osam bodova, slijedi je BiH sa četiri, dok Austrija i Finska imaju po dva.

Utakmica BiH – Španija počinje u 18h.