Naslovnica VIJESTI INFO RK VOGOŠĆA U DRUGI DIO SEZONE ULAZI SA PODMLAĐENOM EKIPOM I OZBILJNIM...

RK VOGOŠĆA U DRUGI DIO SEZONE ULAZI SA PODMLAĐENOM EKIPOM I OZBILJNIM AMBICIJAMA ZA VRH TABELE

85

Rukometni klub Vogošća jedan je od najstarijih sportskih klubova u našoj općini. Svoje navijače iz sezone u sezonu raduju dobrom igrom i izvrsnim rezultatima. 2022. godinu odnosno prvi dio sezone podmlađena ekipa pod vodstvom trenera Senada Skopljaka završila je na petom mjestu, što je veoma dobar rezultat i odlična predispozicija za bolji plasman u nastavku takmičenja. Nakon kratkog januarskog odmora  Vogošćane očekuje izuzetno gust raspored, nasatavak takmičenja u Premijer rukometnoj ligi  BiH, utakmice KUP-a, ali i Memorijalni rukometni turnir „Goran Čengić“, gdje naši momci brane prošlogodišnju titulu. Mirza Dervišević sekretar kluba ističe da se treninzi odvijaju u SD „Amel Bečković“ i da su uslovi više nego odobri, ono što predstavlja  problem je nedostatak novca.

„Vrhunski sport i vrhunski rezultati iziskuju viša ulaganja, ne samo u rukometu nego u svakom drugom sportu.“  –  kaže Dervišević.

Bez obzira na zgusnut raspored i  tekuće probleme u klubu vjeruju da će uspjeti sve prevazići i ostvariti zacrtane ciljeve, popeti se visočije na tabeli i ponovo zaigrati na evropskoj sceni. Valja napomenuti i to da je su  januarskom okupljanju rukometne reprezentacije BiH boravila trojica rukometaša Vogošće, Adnan Isaković, Bekir Čordalija i Ermin Ombaša što je svakako još jedna potvrda dobrog rukometa u Vogošći.

Rukometno prvenstvo počinje 04.02., a rukometaši Vogošće već 27-og ovog mjeseca u Živinicama igraju prvu utakmicu KUP-a.