Naslovnica VIJESTI INFO RASPISAN KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA FONDA “IKRE”

RASPISAN KONKURS ZA DODJELU STIPENDIJA FONDA “IKRE”

1650

Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata “Ikre” uz saglasnost Ministarstva za boračka pitanja KS 10.oktobra je raspisao Konkurs za dodjelu stipendija djeci boraca-branitelja Bosne i Hercegovine sa područja Kantona Sarajevo za školsku 2017/2018 godinu.
Stipendije dodjeljuje Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo posredstvom Fonda “Ikre” za školovanje navedenih kategorija lica u školskoj 2017/2018 godini u mjesečnom iznosu od 100,00 KM. Stipendije se isplaćuju za 9 (devet) mjeseci u kojima se odvija nastava za učenike srednjih škola i studente I ciklusa studija koji se nalaze na redovnom školovanju.
Prijava na Konkurs obavlja se putem aplikacije koja se može preuzeti u prostorijama Fonda “Ikre” na Platou Skenderije (Terezije bb Sarajevo) ili na info-pultu Ministarstva za boračka pitanja KS (šalter sala). U obrascu je sadržana sva potrebna dokumentacija koju kandidati moraju priložiti.
Stipendija se ne može dodijeliti za dva ili više učenika iz iste porodice, licima koja već primaju stipendiju od nekog drugog organa, institucije ili fondacije, apsolventima i licima koja obnavljaju školsku godinu.
Prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova predaju se lično ili putem pošte preporučeno u Fond “Ikre”.
Konkurs ostaje otvoren do 10.11.2017.godine.