Naslovnica VIJESTI INFO RADNICI KJKP “VODOVOD I KANALIZACIJA” NEPRESTANO RADE NA OTKLANJANJU KVAROVA

RADNICI KJKP “VODOVOD I KANALIZACIJA” NEPRESTANO RADE NA OTKLANJANJU KVAROVA

244

Izrazito niske temperature koje su zahvatile našu zemlju, proteklih dana, izazvale su brojne probleme u vodosnabdijevanju. U pojedinim naseljima naše općine građani nisu imali vode danima, a veliki minusi dodatno su otežavali rad na terenu. Radnici preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ neprestano rade kako bi popravili nastale kvarove, kojih u dispečerskom centru dnevno bude prijavljeno i do 2000.

Zbog novonastale situacije Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture  na čelu sa ministrom Hasanspahićem, interventno je djelovalo i obezbijedilo određena novčana sredstva za nabavku mehanizacije i rezervnih dijelova, a također su formirani i dodatni timovi koji neprestano rade na terenu.

U protekloj godini resorno ministarstvo obezbijedilo je 6,5 miliona KM za rekonstrukciju 5 km vodovodne mreže, a prema riječima ministra Hasanspahića, u 2017. godini nadaju se da će dobiti kreditna sredstva od EBRD-a kako bi se počelo sa ozbiljnijom rekonstrukcijom vodovodne mreže i nabavkom neophodne opreme, i na taj način sistemski riješio problem vodosnabdijevanja u KS.