Naslovnica VIJESTI INFO PRVENSTVO BIH ZA KOŠARKAŠE: I MLADOST NOSI PUN PLIJEN IZ OVOGOŠĆE

PRVENSTVO BIH ZA KOŠARKAŠE: I MLADOST NOSI PUN PLIJEN IZ OVOGOŠĆE

104

Sedmo kolo košarkaškog Prvenstva BiH je prošlo a Vogošćani još uvijek nisu osjetili slast pobjede. Ovaj put pun plijen iz Vogošće nosi ekipa Mladost iz Mrkonjić Grada. Konačan rezultat 69:89 nije realno stanje prikazanog jer su se Vogošćani držali u meču tokom tri četvrtine ali ključan je bio posljednji period u kojem su gosti dominirali i zasluženo došli do pobjede.
Veći tok meča ekipa Mladosti je imala prednost u svojim rukama, već krajem prve četvrtine ona je bila dvocifrena (15:25). U drugoj četvrtini Vogošćani su zaigrali bolje i u dva navrata serijama poena približili su se gostima na jedan posjed zaostatka no u trenucima kad je trebalo preći u vodstvo pravili su greške koje su na kraju bile i odlučujuće. Sredinom trećeg perioda rezultat je u dva navrata i izjednačen ali više od toga nije išlo. Previše izgubljenih lopti, loš skok i bolji šut za tri gostiju bili su ključni za novi poraz.


Listu strijelaca u ovoj utakmici predvodili su kapiteni – Tuljković sa 22 kod Vogošće te Đuranović sa 20 u redovima Mladosti. U gostujućoj ekipi izdvojili su se i Muflizović i Mijović sa po 19 te Sudžum sa 17 postignutih poena a u domaćim redovima Genjac je upisao 15 te novajlija Radivojević 13.
Vogošći slijedi teško gostovanje u Donjem Vakufu protiv zahuktalog Proma a nakon toga dvije domaće utakmice, protiv Širokog i Leotara. Nakon sedam vezanih poraza evidetan je psihički pad kod ekipe pa će trener Kahriman imati težak zadatak da ekipu digne iz ponora.