Naslovnica VIJESTI INFO PRVA UTAKMICA ŽENSKOG NOGOMETNOG KLUBA VOGOŠĆA U PRVOJ LIGI FBIH 27.AVGUSTA NA...

PRVA UTAKMICA ŽENSKOG NOGOMETNOG KLUBA VOGOŠĆA U PRVOJ LIGI FBIH 27.AVGUSTA NA STADIONU “EŠREF EŠO PUSTAHIJA”

110

Od osnivanja Ženski nogometni klub Vogošća pokazao se kao ozbiljan i jak kolektiv. Mnogo je djevojaka u klubu koje su redovne na treninzima. Konstantno dolaze i nove igračice. Željno isčekuju historijski nastup u Prvoj ženskoj ligi FBiH.

ŽNK Vogošća imao je mnogo pripremnih utakmica i turnira. Dva zadnja protivnika vogošćanskim igračicama su bile ekipe Sloge iz Zemuna, te Loznice. I ove dvije utakmice treneru Jasminu Sokiću poslužile su da testira svoju ekipu, jer su odmjerili snage protiv jako kvalitetnih ekipa, članica Super lige Srbije. Generalna proba pred početak prvenstva će biti utakmica protiv Slobode.

Jasmin Sokić, trener u ŽNK Vogošća pozvao je sve da podrže ovaj sportski kolektiv koji je za kratko vrijeme napravio velike stvari.

Jedna od igračica koja jedva čeka zvanični nastup 27. avgusta je Emina Pačo koja trenira ovaj sport 9 godina. Njene drugarice i ona se ozbiljno pripremaju za nastup u Federalnoj ligi.

Premijerni nastup u Prvoj ligi FBiH ŽNK Vogošća imat će 27. avgusta na stadionu „Ešref Ešo Puistahija“ i sastaje se sa ekipom Sana iz Sanskog mosta. Ovim putem vas pozivamo i mi da dodjete u što većem broju i da date podršku igračicama, jer su one to i zaslužile. Utakmica se igra u 17 sati.