Naslovnica VIJESTI INFO PROUČENA HAFISKA DOVA ZA MLADU HAFIZU HANAN ZULUM

PROUČENA HAFISKA DOVA ZA MLADU HAFIZU HANAN ZULUM

231

Hanan Zulum jedna je od najmlađih hafiza časnog Kur'ana u BiH. U subotu 03. jula 2021.godine, u Centralnoj džamiji u Vogošći upriličena je hafiska dova mladoj hafizi. Imam džamije Muslija ef. Čeliković izrazio je zadovoljstvo i sreću da je džemat ove džamije bio domaćin ovo velikog događaja.

Hafiza Hanan i njen porodica posebnu zahvalnost su izrazili nastavnom osoblju iz OŠ „Zahid Baručija“ čija je Hanan učenica. Njen otac Dženan s neskrivenom emocijom govorio je o Hananinom putu učenja časnoga Kur'ana. Također se  zahvalio svim hafizima i predstavnicima Islamske zajednice BiH, koji su došli da uveličaju dovu. Hifz je položila pred komisijom Rijaseta  Islamske zajednice u BiH, za tri dana učeći svaki dan po 10 džuzeva. Predsjednik komisije bio je kurra hafiz prof. dr. Dževad ef. Šošić.

Na kraju svečanosti hafiza Hanan Zulum dobila je prigodne poklone i hedije od Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Muftijstva sarajevskog, Medžlisa IZ Sarajevo kao i od mnogobrojne rodbine i prijatelja koji su prisustvovali hafiskoj dovi.