Naslovnica VIJESTI INFO PROŠLOG VIKENDA ZAVRŠENA SEZONA ZA JUNIORE I KADETE FK UNIS

PROŠLOG VIKENDA ZAVRŠENA SEZONA ZA JUNIORE I KADETE FK UNIS

57

Proteklog vikenda završena je sezona za mlađe kategorije fudbalskog kluba Unis. U posljednjem kolu juniori FK Unis su trebali da se sastanu sa ekipom FK Famos iz Vojkovića koja nije došla, te zbog toga utakmica nije odigrana. Za Amara Ali Shanana, Hasana Merkeza, Ermina Kožljaka i Adnana Karamovića ovo je trebala biti posljednja utakmica u juniorskoj ekipi jer već od naredne sezone prelaze u seniorski sastav.  Trener juniora FK Unis Admir Čehajić je istakao zadovoljstvo odigranom sezonom juniora i kadeta, koji su se takmičili u Federalnoj ligi već drugu godinu, te se nada da će i narednu sezonu igrati za ovu ligu.

Kapiten juniorske ekipe FK Unis Ermin Kožljak  zadovoljan je rezultatima koji su postigli njegovi saigrači u ovoj sezoni. Kaže da je prva sezona bila malo teža  zbog nedostatka igrača, a drugu su jako dobro odigrali gdje su uspjeli ostvariti preko 20 bodova.

Nakon završene sezone slijedi kratka pauza, nakon koje juniori počinju sa redovnim treninzima i pripremama za novu sezonu.