Naslovnica VIJESTI INFO PROMOCIJA KNJIGE “ODGOVORNOST MEĐUNARODNE ZAJEDNICE ZA RAT I MIR U BIH” AUTORA...

PROMOCIJA KNJIGE “ODGOVORNOST MEĐUNARODNE ZAJEDNICE ZA RAT I MIR U BIH” AUTORA DR. ALIJE KOŽLJAKA

128

U kino sali JU KSC Vogošća održana je promocija knjige vogošćanina dr. Alije Kožljaka pod nazivom „Odgovornost međunarodne zajednice za rat i mir u BiH“. O ovoj izuzetnoj važnoj knjizi su govorili akademik Omer Ibrahimagić, prof. Husnija Kamberović i akademik Mirko Pejanović.


Autor dr. Alija Kožljak je istakao zadovoljstvo što je njegova knjiga „Odgovornost međunarodne zajednice za rat i mir u BiH“ uvrštena u program manifestacije „Vogošćanski dani 2021“. Ova knjiga je plod njegovog dugogodišnjeg istraživanja, koje je radio širom svijeta, istražujući dokumenta u svim državama,te stalnim članicama Vijeća sigurnosti, gdje je u suštini istraživao o međunarodnoj zajednici kazao je Kožljak.

Značaj knjige jeste da se prezentuje građanima BiH, ali i donosiocima odluka, šta možemo očekivati od međunarodne zajednice, na jednoj naučenoj lekciji koja je odnijela mnogo života, te o tome kako bi nas ta lekcija trebala pripremiti za naredno djelovanje. Ova knjiga je zapravo prikaz dugogodišnjeg istraživanja o djelovanju međunarodne zajednice.