Naslovnica VIJESTI INFO PROGRAMSKI SADRŽAJI MANIFESTACIJE DANI O ALLAHOVOM POSLANIKU “SELAM, YA RESULALLAH” BIT ĆE...

PROGRAMSKI SADRŽAJI MANIFESTACIJE DANI O ALLAHOVOM POSLANIKU “SELAM, YA RESULALLAH” BIT ĆE ODRŽANI I U VOGOŠĆANSKIM DŽEMATIMA

77
  1. manifestacija „Dani o Allahovom poslaniku-Selam, Ya Resulallah“ počela je sinoć 11.oktobra i trajat će do 1.novembra uz brojne kulturno-vjerske sadržaje. Mevludi , kao istaknuti dio tradicije Bošnjaka, ove godine će biti jedna od centralnih aktivnosti, koja će obilježiti manifestaciju koju 17. put organizira Medžlis islamske zajednice Sarajevo u mjesecu rebiul-evvelu u kojem se obilježava rođenje posljednjeg Božijeg poslanika.

Pojedini programski sadržaji ove manifestacije biće održani u Vogošćanskim džematima. Centralna manifestacija „Dani o Allahovom poslaniku“ po programu Medžlisa islamske zajednice , na području općine Vogošća,  planirano je da se prouči mevlud u džamiji u Semizovcu 23.oktobra, poslije jacije namaza, a 30.oktobra,  u Centralnoj džamiji u Vogošći  planiran je mevlud za žene poslije podne namaza.

U mjesecu rođenja posljednjeg Božijeg poslanika vjernici se na poseban način prisječaju života i djela Muhameda s.a.v.s. Allahov poslanik s.a.v.s naš je uzor u svim segmentima i veoma je značajno da svakodnevno slijedimo Allahovog poslanika u svojim djelima, posebno ovaj mjesec kada je rođen Allahov poslanik-istakao je Alija ef. Buljubašić imam džemata u Semizovcu.