Naslovnica VIJESTI INFO PRIJE ROKA ZAVRŠENI RADOVI NA IZGRADNJI JAVNE RASVJETE

PRIJE ROKA ZAVRŠENI RADOVI NA IZGRADNJI JAVNE RASVJETE

158

20.05.2020. godine završeni su planirani radovi na izgradnji javne rasvjete na području svih Mjesnih zajednica na Općini Vogošća. Radovi su izvedeni po Planu i programu na osnovu iskzanih potreba za osvjetljavanjem ulica koje do sada nisu osvijetljene, a uvrštene su za izgradnju – dogradnju javne rasvjete za koje imamo saglasnost od Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo.

Vrijednost Ugovora iznosi 49.944,96 KM sa uračunatim PDV-om. Izgradnja javne rasvjete obuhvata 24 lokacije za postavljanje 49 komada rasvjetnih tijela u LED izvedbi i 23 armirano betonska stuba. Takođe je izvršeno izmještanje 14 armirano betonskih stubova javne rasvjete u ulici Muje Šejte,  kao i izmiještanje 3 stuba javne rasvjete u ulici Gornja Jošanica I, radi izgradnje i širenja saobraćajnica.

Radovi su finansirani sredstvima Budžeta općine Vogošća, a izvođač radova bila je firma „SES” d.o.o. Sarajevo. Nadzor nad radovima vršio je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, a radovi su završeni prije predviđenog roka.

Od ukupno 49 svjetiljki najviše ih je postavljeno na Mjesnoj zajednici Hotonj, ukupno 12. U mjesnim zajednicama Vogošća I i Vogošća II po 10. Na Blagovcu 6 u Semizovcu 4, te na Gori i Kobiljoj Glavi po 3 i u Svrakama jedna. Kada su u pitanju stubovi najviše ih je (6) postavljeno u MZ Vogošća II, zatim 5 na Blagovcu i po 4 u Vogošći I i Semizovcu. Po dva stuba su postavljenja na Gori i u Hotonju.