Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI VRTIĆI I ŠKOLE UZELI UČEŠĆE U AKCIJI “ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA”

VOGOŠĆANSKI VRTIĆI I ŠKOLE UZELI UČEŠĆE U AKCIJI “ČISTA I LIJEPA VOGOŠĆA”

307

Povodom Dana planete Zemlje koji se obilježava 22. aprila, na području općine Vogošća će u subotu 21. aprila 2018. godine sa početkom u 9 sati biti provedena velika ekološka akcija čišćenja i ozelenjavanja javnih površina “Čista i lijepa Vogošća”. I ove godine sadnjom cvijeća, uređenjem dvorišta i prikupljanjem reciklažnog materijala, svoj  doprinos akciji su dali polaznici vrtića i vogošćanski đaci. Danas su ih posjetili predstavnici općine Vogošća, Adila Žgalj, Kerim Hasović i Nermin Hajro, a na terenu je bila i naša kamera kojom smo zabilježili prelijepe prizore, vrijedne ručice koje su čistile otpatke i sadile cvijeće u dvorištima svojih vrtića i škola.

U sklopu ove velike ekološke akcije sve škole su uredile javne površine, učenici su detaljno očistiti dvorišta, prilaze, uredili cvijetne lijehe, obnovili školske panoe. Cilj akcije je podizanje ekološke svijesti građana i očuvanje čovjekove životne sredine, te da gradsko područje  i mjesne zajednice dobiju ljepši izgled, kazao je povodom održavanja akcije zamjenik načelnika Općine Vogošća Fetah Kadrić.

Sutra će volonteri na području cijelog općine uklanjati odbačeni otpad iz okoliša, a sudeći po dosadašnjim iskustvima, i s obzirom na to da Vogošća ovaj projekt provodi već osmu godinu zaredom, možemo očekivati veliki odziv i jednako dobre rezultate akcije.