Naslovnica VIJESTI INFO PREDSTAVLJAMO MATURANTE IX-3 RAZREDA OŠ “MIRSAD PRNJAVORAC”

PREDSTAVLJAMO MATURANTE IX-3 RAZREDA OŠ “MIRSAD PRNJAVORAC”

458

Svaki školski razred priča je za sebe i često možemo čuti da neko govori kako je baš njegov najposebniji. Međutim sa druge strane deveti odnosno završni razredi u OŠ i jesu posebni, u svojoj raznolikosti, djeca izrastaju u djevojke i mladiće i pokazuju neke svoje nove karaktere. Razrednica IX-3 je nastavnica Edina Kahvedžić, koja za svoj razred kaže da do sada nije imala bolju generaciju.

Do kraja školske godine ostalo je svega nekoliko mjeseci, vrijeme da se razmišlja i o tome gdje dalje. Neki od ovih učenika već se jasno vide u svojoj novoj školi, dok neki od njih još uvijek nisu sigurni gdje će nastaviti svoje obrazovanje.

Osim redovnih školskih obaveza, posljednjih mjeseci devetog razreda učenici vježbaju i pređeno gradivo kako bi se što bolje pripremili za predstojeću eksternu maturu.

OŠ „Mirsad Prnjavorac“ ove godine će se oprostiti od još jedne generacije maturanata. Njih više od stotinu svoje školovanje nastavit će u nekoj od srednjih škola, a svoju osnovnu školu pamtit će samo po lijepom stvarima.