Naslovnica VIJESTI INFO PREDSTAVLJAMO: HARUN SMAJIĆ NAJPERSPEKTIVNIJI SPORTISTA KS ZA 2017.GODINU

PREDSTAVLJAMO: HARUN SMAJIĆ NAJPERSPEKTIVNIJI SPORTISTA KS ZA 2017.GODINU

564

2017.godina za desetogodišnjeg Haruna Smajića, člana Karate kluba “Sambon”, bila je izuzetno uspješna. Titule državnog prvaka i balkanskog viceprvaka u 2017.godini koje stoje uz ime ovog vrijednog i predanom karateu dječaka donijeli su mu još jednu, najperspektivnijeg sportiste Kantona Sarajevo za 2017.godinu.  Harun je sretan zbog ovog priznanja  koje mu je podstrek da još više radi na treninzima.  Nije mu teško dolaziti tri puta sedmično u večernjim satima u dvoranu. I pored školskih obaveza koje imao kao učenik V razreda, trenira sport koji voli i koji mu donosi puno radosti.

Trener Kenan Alikadić ponosan je na Haruna i njegove uspjehe u prošloj godini.  Kaže da je sa takmičenja na kojima je bio u prošloj godini osvojio 12 zlatnih medalja, državni je prvak i balkanski viceprvak.  Ponosan je na njega ali i na sve druge članove „Sambona“ koji već 14 godina osvajaju najsjajnija odličja na državnim, balkanski i evropskim prvenstvima. I njegove starije kolege Amer Varajić i Zerina Handžić ponosni su na Haruna i imaju samo riječi hvale za njega.

Ovaj mladi sportista zahvalan je svima koji su mu bili podrška tokom ostvarenja ovih sjajnih rezultata a njegova želja je da jednog dana bude i najbolji sportista ali i da njegov klub bude najbolji.