Naslovnica VIJESTI INFO PREDSJEDNICA UDRUŽENJA „SAHAN“ POSJETILA RTV VOGOŠĆA

PREDSJEDNICA UDRUŽENJA „SAHAN“ POSJETILA RTV VOGOŠĆA

52

Članica udruženja za očuvanje kulturnog naslijeđa i tradicije ‘’Sahan” koje će uskoro proslaviti 6 godina rada i postojanja tokom ove godine bile su aktivne na različitim projektima na kojima su predstavile svoje ručne radove, te kroz radionice i druženja ostvarile saradnju sa drugim udruženjima. U udruženju su posebno zadovoljne i ponosne na uspješnu organizaciju trećeg po redu „Etno strit festivala“. Medijsku podršku ovom događaju pružila je i RTV Vogošća.

U znak zahvalnosti zbog kontinuirane podrške radu udruženja „Sahan“ predsjednica udruženja, Fikreta Nazifović je direktoru RTV Vogošća, Edinu Spahiću uručila prigodan poklon, sliku rađenu ebru tehnikom. Direktor Spahić nije skrivao zadovoljstvo zbog posjete predsjednice Nazifović i kvalitetne dugogodišnje saradnje. Posebno je istakao doprinos „Sahan-a“ u čuvanju i promociji nematerijalne kulturne baštine i umjetničkog stvaralaštva.

Udruženje „Sahan“ trenutno u osnovnim školama na području Općine Vogošća realizuje radionice veza i to uz podršku Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS. Također, u udruženju vrše intenzivne pripreme za obilježavanje šest godina postojanja i uspješnog rada.