Naslovnica VIJESTI INFO PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH ŽELJKO KOMŠIĆ POSJETIO VOGOŠĆU

PREDSJEDAVAJUĆI PREDSJEDNIŠTVA BIH ŽELJKO KOMŠIĆ POSJETIO VOGOŠĆU

146

Svoj doprinos ceremoniji obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine u općini Vogošća dao je i predsjedavajući Predsjedništva BiH gospodin Željko Komšić. U zgradi Općine Vogošća upriličen je sastanak gospodina Komšića sa načelnikom Smajićem i njegovim saradnicima. Razgovaralo se o aktuelnim temama naše lokalne zajednice i prezentovani su planovi razvoja Vogošće u narednom periodu. Kao ključni projekti naglašeni su Prva transverzala i rješavanja pitanje kasarne „Enver Šehović“ u Semizovcu.
Razgovaralo se i o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji. U duhu svečarske atmosfere zbog Dana državnosti naše zemlje istaknuto je da borba za njenu državnost i njenu odbranu traje i dalje.
Tokom sastanka gospodinu Komšiću uručena je i Plaketa od strane, kako je rečeno, neformalne grupe građana za sve ono što u proteklom periodu čini za državu Bosnu i Hercegovinu. Grupu čine pripadnici boračkih populacija, njegovi saborci kako je sam rekao gospodin Komšić, i zbog toga mu je ova plaketa jedna od dražih koje su mu dodijeljene.