Naslovnica VIJESTI INFO POVODOM DANA OPĆINE ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

POVODOM DANA OPĆINE ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

277

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća prisustvovao je veliki broj zvanica i gostiju iz političkog, javnog i kulturnog života Vogošće i Kantona Sarajevo. Prisutnima se obratio Općinski načelnik Edin Smajić, koji je govorio o projektima koji su doprinijeli stvaranju novog imidža općine. Sve je više onih koji u Vogošću dolaze jer su je prepoznali kao mjesto ugodnog i sigurnog življenja.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Tarik Curić u svom obraćanju je naglasio da je ovaj datum jedan od najznačajnijih u novijoj istoriji naše Općine, jer je prije 65 godina Općina Vogošća postala administrativno-teritorijalna jednica, a na isti dan 1992.godine formiranjem Vogošćanskog odreda sve jedinice su stavljene pod zajedničku komandu.

Na kraju Svečane sjednice uručena su Općinska priznanja i zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su dali doprinos za razvoj naše općine. „Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća“ dodijeljen je Vladi Kantona Sarajevo. „Plaketa Humanista godine Općine Vogošća“ dodijeljen je Organizacionom odboru za prikupljanje sredstava za liječenje Nedima Smječanina.

„Zahvalnice Općine Vogošća“ dobili su: Hana Kahriman, Dobrovoljno vatrogasno društvo „Erding“ Njemačka, Magbula Pašić, Džejla Kožljak, Nesib Šošić, Dijana Briga, Omladinsko udruženje „Aktiva 2014“, Ramo Kokor i Imer Poričanin.