Naslovnica VIJESTI INFO POTPISAN SPORAZUM: I OVE GODINE BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA

POTPISAN SPORAZUM: I OVE GODINE BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA

300

U cilju razvoja vodenih sportova, između Općine Vogošća i JP „Olimpijski bazen Otoka“ potpisan je Sporazum o sufinansiranju Projekta škole plivanja. Škola je namijenjena osnovcima četvrtih razreda u toku školske 2017./2018. godine, a biće realizovana u junu. Zakonom o osnovnom odgoju i obrazovanju, propisano je da se škola plivanja organizuje i realizuje u skladu sa nastavnim planom i programom.

Prema Sporazumu, potpisnici (u ime Općine Vogošća načelnik Edin Smajić i JP „Olimpijski bazen Otoka“ v.d. direktora Enes Peštek) su saglasni da Općina Vogošća sufinansira prevoz od škole do bazena u ukupnom iznosu sredstava od 8.000 KM. Ostali troškovi u vezi sa školom plivanja biće sufinansirani sredstvima Budžeta KS za 2018. godinu, s obzirom da se Projekat realizuje uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.

Škola plivanja je projekat koji je tokom višegodišnje realiazcije opravdao postojanje, a što se tiče Sporazuma potpisanog u Vogošći, u cilju realizacije istog biće sastavljen Operativni plan.