Naslovnica VIJESTI INFO POSJETILI SMO NOVOFORMIRANI ŽENSKI RUKOMETNI KLUB VOGOŠĆA PH

POSJETILI SMO NOVOFORMIRANI ŽENSKI RUKOMETNI KLUB VOGOŠĆA PH

457

Rukometni klub Vogošća Poljine Hills je u ovoj godini pokrenuo jednu značajnu aktivnost – Ženski rukometni klub, koji  je zvanično počeo sa radom prije nešto više od mjesec dana. Okuplja djevojčice različitih uzrasta sa područja cijele općine Vogošća, koje se žele zabavljati i takmičiti, naučiti pobjeđivati i gubiti i koje žele  odrastati u zdravom okruženju.

Petnaestak djevojčica koje su odlučile trenirati rukomet kažu da su motivisane različitim stvarima. Osim sporta i upoznavanja rukometne igre na treninzima se stiču i nova poznastva i započinju nova druženja. Neke od njih već su se bavile drugim sportovima ali kažu da se žele okušati i u rukometu.

Zainteresovani roditelji i djeca mogu posjetiti neki od treninga koji se održavaju u OŠ „Mirsad Prnjavorac“  ili Sportskoj dvorani “Amel Bečković”, pogledati trening, trenirati ili dobiti više informacija kako bi odlučili o upisu i treniranju rukometa. RK Vogošća PH svoja vrata je otvorio djevojčicama koje dolascima na treninge imaju priliku razvijati zdrave navike i vremenom učeći izrastati u vrsne rukometašice.