Naslovnica VIJESTI INFO POLJOPRIVREDNA ZADRUGA „VOGOMILK“ POSJEDUJE PET SILOSA

POLJOPRIVREDNA ZADRUGA „VOGOMILK“ POSJEDUJE PET SILOSA

107

Poljoprivredna zadruga „Vogomilk“ posjeduje pet silosa, koji su nabavljeni s ciljem otkupa žitarica. Kako pojašnjava predsjednik Skupštine „Vogomilka“ Vahid Arnautović silosi ipak nisu uzgubili svrhu, i sa dosadašnjih tri broj je povećan na pet jer su od koristi kooperantima zadruge.

Silosi doprinose da kooperanti imaju mogućnost kupovine žitarica koje su u silosu, po nabavnim cijenama jer su ove žitarice kupljene u vrijeme žetve kada su i cijene bile povoljne. To je dobro jer se zna da su zimi žitarice skuplje tako da sve što je u silosima u Vogošći kooperanti „Vogomilka“ mogu kupiti po povoljnoj cijeni i uštedjeti“ –pojasnio je Arnautović.

Podsjetićemo, gotovo se svi usjevi mogu silirati, a najčešće se siliraju trave, mahunarke, djetelinsko-travne smjese i cijele biljke žitarica, posebno cijela biljka kukuruza. Usjevi koji su pogodni za siliranje sadrže puno šećera, a malo proteina, pa je po pogodnosti za siliranje na prvom mjestu cijela biljka kukuruza, zatim trave, mahunarke, dok su kupusnjače najmanje pogodne za siliranje.