Naslovnica VIJESTI INFO POLICIJSKA STANICA VOGOŠĆA I ODJELJENJE KRIMINALISTIČKE POLICIJE VOGOŠĆA U PROŠLOJ GODINI USPJEŠNO...

POLICIJSKA STANICA VOGOŠĆA I ODJELJENJE KRIMINALISTIČKE POLICIJE VOGOŠĆA U PROŠLOJ GODINI USPJEŠNO REALIZOVALI ZADATKE

613

Policijska stanica Vogošća i Odjeljenje kriminalističke policije Vogošća su u 2019. godini realizovali poslove i zadatke iz mjesečnih i godišnjih planova rada, uz dosljednu primjenu zakona, uredbi, pravilnika i ostalih podzakonskih akata. O stanju kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti saobraćaja na području općine Vogošća razgovarali smo sa Mirzom Hadžiabdićem, načelnikom odjeljenja za odnose s javnošću uprave policije KS, koji je kazao da je broj krivičnih djela u odnosu na 2018. godinu smanjen. Također je istakao da je u protekloj 2019. godini na području koje pokriva Policijska stanica Vogošća evidentirano 237 prekršaja te su izdati prekršajni nalozi ili podnešene prekršajne prijave protiv izvršilaca.

Kada je u pitanju oblast saobraćaja na području općine Vogošća primjetno je povećanje uočenih sankcionisanih prekršaja, što je posljedica angažmana policijskih službenika. Broj saobraćajnih nezgoda tokom 2019. godine je smanjen, i to za 66 saobraćajnih nesreća manje u odnosu na godinu prije.

Saradnja sa građanima Vogošće je na dobrom nivou. Nije bilo slučajeva nekih težih oblika izvršenja krivičnih djela. Radi se svakodnevno, policijski službenici poduzimaju zakonom propisane mjere. Možemo reći da je Vogošća jedna mirna općina, iz navedenih informacija generalno se može dati pozitivna ocjena stanja sigurnosti na području općine Vogošća u 2019. godini.