Naslovnica VIJESTI INFO POLAGANJEM CVIJEĆA I ODAVANJEM POČASTI ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA, CŽR I UBIJENIM...

POLAGANJEM CVIJEĆA I ODAVANJEM POČASTI ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA, CŽR I UBIJENIM LOGORAŠIMA OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BiH

58

Prvi mart Dan nezavisnosti BiH u Vogošći je obilježen intoniranjem državne himne i  polaganjem cvijeća na centralnim spomen obilježjima na Trgu branilaca Vogošće i velikom parku. Zbog aktuelne epidemiološke situacije izostala je Svečana sjednica i drugi ustaljeni sadržaji na koje smo navikli uz obilježavanje jednog od najvažnijih datuma iz historije naše zemlje. U Vogošći je neradni dan, a svečarsku atmosferu su upotpunile visoko i s ponosom podignute zastave BiH koje ponosno vijore i podsjećaju koliko skupo je plaćena njena nezavisnost.

Brojne delegacije među kojima su predstavnici Općine Vogošća i vogošćanskih boračkih udruženja na centralnom spomen-obilježju šehidima i poginulim borcima položili su cvijeće, proučili fatihu i odali počast. Također, cvijeće je položeno i odata počast i na spomenicima civilnim žrtvama rata i ubijenim logorašima u centralnom vogošćanskom parku.