Naslovnica VIJESTI INFO POLA MILIONA MARAKA ZA INDUSTRIJSKE ZONE U VOGOŠĆI

POLA MILIONA MARAKA ZA INDUSTRIJSKE ZONE U VOGOŠĆI

78

Vlada KS je usvojila Program raspodjele finansijskih sredstava za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u poslovnim zonama za 2021. godinu, prema kojem planirana sredstva u Budžetu za ovu namjenu iznose šest miliona KM.

U svrhu izrade ovog Programa Ministarstvo privrede utvrdilo je uslove i kriterije na osnovu kojih će se ocjenjivati opravdanost projekata koje su predložile općine za sudjelovanje u njemu.

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić objavio je na svom facebook profilu da je Vlada Kantona Sarajevo odobrila blizu tri miliona maraka za infrastrukturno uređenje i rješavanje imovinsko – pravnih odnosa u poslovnim zonama. Odobren je i Program raspodjele odobrenih sredstava općinama čiji projekti ispunjavaju uslove za sufinansiranje. U pitanju su općine Hadžići, Vogošća, Novi Grad i Ilijaš. Prema Programu raspodjele Općini Vogošća pripada pola miliona maraka. U Budžetu Kantona sarajevo za 2021.godinu planirano je ukupno 6 miliona maraka i preostala sredstva će, prema riječima ministra Delića, “biti implementirana nakon što se steknu uslovi za to, odnosno nakon što općine dostave dodatne projekte koji ispunjavaju sve potrebne uslove i kriterije za sufinasiranje”.