Naslovnica VIJESTI INFO POČETKOM GRAĐEVINSKE SEZONE U VOGOŠĆI JE PLANIRANA IZGRADNJA NOVIH STAMBENIH JEDINICA

POČETKOM GRAĐEVINSKE SEZONE U VOGOŠĆI JE PLANIRANA IZGRADNJA NOVIH STAMBENIH JEDINICA

596

Fond za izgradnju stanova KS 2008. godine napravio je plan izgradnje kompleksa od 866 stanova u naselju Rosulje.                                      Do sada je je izgrađeno 6 zgrada sa 522 stambene jedinice, koje po povoljnim uslovima mogu kupiti šehidske porodice, porodice boračke populacije, kao i mladi bračni parovi koji po prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje.

Fond za izgradnju stanova KS u narednom periodu očekuje saglasnost od Vlade KS, kako bi i preostalih 18 stanova ustupili Ministarstvu za boračka pitanja KS, a zbog velike potražnje, već s početkom nove građevinske sezone nastavit će se izgradnja 364 nova stana.

Pored kupovine stanova po povoljnim uslovima, građani također, imaju mogućnost i kupovine garaža sa odgođenim rokom otplate.

Više od 175 mladih bračnih parova od sada je putem Fonda riješilo svoje stambeno pitanje po povoljnim uslovima i time se napravila ušteda od  1 500 000 KM.

2014. godine kada su velike poplave i klizišta nanijele veliku materijalnu štetu u naselju Svrake, Fond je u saradnji sa Ministarstvom prostornog uređenja i građenja KS i Općinom Vogošća stambeno zbrinuo 23 porodice u nove stanove, gdje se nalaze i danas, a proces njihovog trajnog zbrinjavanja je u toku. Zbog ovih razloga, ali i zbog velikog doprinosa u uspješnom rješavanju stambenog pitanja velikog broja boračke populacije, Fondu je dodijeljena najprestižnija nagrada Skupštine KS, Plaketa Kantona.