Naslovnica VIJESTI INFO POČEO 25. JUBILARNI MALONOGOMETNI TURNIR “VOGOŠĆA 2023”

POČEO 25. JUBILARNI MALONOGOMETNI TURNIR “VOGOŠĆA 2023”

174

Prvog dana vikenda 25-tog tradicionalnog malonogometnog turnira „Vogošća 2023“ u dvorani „Amel Bečković“ odigrano je pet utakmica prvog kola na kojima je postignuto 39 golova. U drugu fazu prošle su ekipe Hik Net doo, Square Vog auto, FK Unis i MNK Vogošća i MNK Crni labud.

U prvoj utakmici turnira Hik Net je bio bolji od Rosulja rezultatom 4:0. Nakon izjednačenih 20. minuta, u drugom poluvremenu više su pokazali igrači Hik Neta koji su golovima Hukelića, Saračevića i sa dva gola Palića prošli dalje. U drugoj utakmici koja je bila neizvijesna do kraja Square Vog auto je boljim izvođenjem penala savladao Pretis. Igrači Pretisa su na kraju prvog poluvremena imali prednost 2:1, a Square je do kraja uspio izjednačiti na 3:3, da bi nakon penala prošao dalje 6:5. Strijelci za Pretis su bili Mašić i Amar Zulić, a za Square Haurdić i Milavica.

U utakmici sa najviše pogodaka FK Unis je rezultatom 11:0 slavio prolaz dalje nad NK Ozren. U ovoj utakmici pet pogodaka postigao je Hota, tri Klačar, dva Čomaga, a autogol postigao je Lilić. MNK Vogošća je pogotcima Sadikovića, Medoševića, Kapetanovića i sa tri Katane prošao dalje. Bolji su bili od Jošanice rezultatom 6:1. U posljednjoj utakmici prvog dana turnira MNK Crni labud savladao je Englmayer BH Berry trans rezultatom 4:2. Po dva pogotka za pobjedničku ekipu postigli su Maletić i Alihodžić, dok su za Englmayer precizni bili Hamza i Muratović.

Na ovogodišnjem turniru učestvuje 26 ekipa, a organizatori su JOB Unija veterana Vogošća i Općina Vogošća. Igra se u povodu dana reintegracije naše općine.  Ovog vikenda odigrano je pet utakmica prvog kola, a ostale će se igrati u subotu 11.februara. Osmina finala na programu je 12. i 18. februara, četvrtfinale 19.februara, a polufinale u utorak 21. februara. Završnica turnira je na Dan reintegracije u četvrtak 23. februara.