Naslovnica VIJESTI INFO POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OZRENOVOG STADIONA

POČELI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI OZRENOVOG STADIONA

148

Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić zajedno sa saradnicima obišao je gradilište na stadinu NK “Ozren” u Semizovcu, gdje su počeli radovi na rekonstrukciji ograde. Izvođač radova je firma Vizija iz Visokog, a ugovorena vrijenost radova iznosi 87.750 KM.
Nakon rekonstrukcije stadion “Ešref Pustahija Ešo” dobit će sasvim novi izgled sa kvalitetnom i lijepom ogradom, tri ulaza (za igrače, publiku i kliznu kapiju za ulazak vozila) ograđene tribine i popravljenu ogradu na tribinama te klupe za rezervne igrače i cijevi za navodnjavanje terena.
Nakon obilaska terena načelnik Smajić je između ostalog rekao: “Obišli smo sve detalje ovog projekta, uočili određene kolizije koje se javljaju kada se počne raditi, našli rješenja koja su ponudili projektanti i izvođači. Moramo izraziti zadovoljstvo procjenama izvođača da će projekt biti znatno ranije završen nego što je planom predviđeno. Imali smo priliku vidjeti i uzorke ograde, te ustanoviti da je riječ o kvalitetnom materijalu.”


Govoreći o radu NK “Ozren” načelnik Smajić je pohvalio upravu kluba, njihovu spremnost i entuzijazam da sami iniciraju i pokrenu projekte, odgovornost koji su pokazali u radu sa mladima i rezultate koje postižu, te dodao da će Općina Vogošća u tom smislu i dalje podržavati njihov rad. U narednom periodu najavio je izgradnju parking prostora i druge sadržaje koji će sam stadion i prostor oko njega učiniti i ljepšim i funkcionalnijim.
Direktor kluba Sanin Ortaš zahvalio se načelniku Smajiću na današnjoj posjeti i podršci koju Općina Vogošća kontinuirano pruža razvoju sporta u našoj općini. Rok za izvođenje ovih radova je 60 dana, a prema riječima izvođača, direktora firme Vizija d.o.o. Adema Smajića, s obzirom na kooperativnost Općine Vogošća i uprave Ozrena, očekivati je da će posao biti završen prije predviđenog roka.