Naslovnica VIJESTI INFO POBJEDA KOŠARKAŠA VOGOŠĆE ZA KRAJ REGULARNOG DIJELA A1 LIGE

POBJEDA KOŠARKAŠA VOGOŠĆE ZA KRAJ REGULARNOG DIJELA A1 LIGE

57

U okviru posljednjeg, 18.kola košarkaške A1 lige grupa Jug KK Vogošća je na domaćem pakretu savladala KK Visoko rezultatom 74:64. Obje ekipe u ovu utakmicu su ušle rasterećene, jer su ranije osigurale opstanak u ligi, tako da rezultat nije imao preveliki značaj. Igrači obje ekipe odigrali su ovaj meč opuštenije nego inače, a više želje za pobjedom imali su igrači Ermina Kahrimana. Prva dionica utakmice protekla je izjednačeno, a u nastavku je Vogošća napravila prednost koju je zadržala do kraja utakmice. Najefikasniji košarkaš na parketu bio je igrač Vogošće Bektić koji je utakmicu završio sa 28 postignutih poena (od čega sedam “trojki”). Na drugoj strani Kusmuk je upisao 18 poena.

Trener Visokog Eldin Neimarlija pružio je priliku svim igračima, a minutažu su dobili i oni najmlađi. Kako je istakao oni su svoj cilj ispunili, a to je opstanak u ligi. Trener Vogošće Ermin Kahriman sa svojim igračkim kadrom može biti zadovoljan ostvarenim rezultatima ove sezone. I on je tokom cijele sezone pružao priliku mlađim košarkašima koji su imali manju minutažu. Nakon duže pauze koja će uslijediti uprava kluba će analizirati sezonu i početi sa pripremama za narednu.

Vogošća je ovu sezonu završila na sedmom mjestu sa 23 osvojena boda (7 pobjeda i 9 poraza). Spars i Turbina na petom i šestom mjestu imaju isti broj bodova kao i Vogošća. Visoko je na osmom mjestu sa 20 bodova, a na posljednjem Konjic sa 19.