Naslovnica VIJESTI INFO OVOG VIKENDA U VOGOŠĆI AKCIJA ODVOZA KABASTOG OTPADA

OVOG VIKENDA U VOGOŠĆI AKCIJA ODVOZA KABASTOG OTPADA

170
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jesenja akcija odvoza kabastog otpada na području općine Vogošća planirana je ovog vikenda. Građani kabasti otpad mogu odlagati pored kontejnera u svim vogošćanskim naseljima. Pozivaju se građani da se uključe u akciju da se kabasti otpad ne bi odlagao nakon predviđenog termina.

Pod krupnim i kabastim otpadom podrazumijevaju se predmeti koji po svojoj veličini, količini i sastavu ne ulaze u kategoriju kućnog komunalnog otpada. To su, najčešće dotrajali predmeti iz domaćinstava, stari namještaj, dijelovi sanitarne opreme i slično. Krupnim i kabastim otpadom se ne smatra: iskopni materijal, građevinski otpad, šut, šljaka, pepeo, ostaci vozila (karoserije) te zeleni otpad.

Inače, jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada počela je 08.10.2016. godine, a završava 04.11.2016. godine. U ovom periodu aktivnosti su organizovane tako da građani vikendom tj. subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice tj. od ponedjeljka do petka radnici preduzeća „RAD“ preuzimaju obavezu da ga prikupe i odvezu. Građani će kabasti otpad iznositi na već poznate lokacije iz prethodnih akcija. Spisak lokacija će biti dostavljen u mjesne zajednice.

KJKP „RAD“ akciju prikupljanja i odvoza kabastog otpada provodi dva puta godišnje, u proljeće i jesen.