Naslovnica VIJESTI INFO OVOG VIKENDA TURNIR U MALOM FUDBALU U JOŠANIČKOJ ULICI

OVOG VIKENDA TURNIR U MALOM FUDBALU U JOŠANIČKOJ ULICI

163

Grupa građana i omladinaca iz Jošaničke ulice i ove godine organizuje Bajramski turnir u mini futsalu „3 na 3“. Na igralištu sa umjetnom travom kod stadiona „Hakija Mršo“ osam ekipa će pokazati svoje znanje u malom fudbalu. U subotu su narasporedu utakmice grupnog dijela, a u nedjelju je planirala završnica. Od 16h biće odigrane polufinalne utakmice, utakmica za treće mjesto kao i finale. I ove godine odigrat će se i revijalna utakmica u kojoj će snage odmjeriti dječaci FK Unis i ŽNK Vogošća.

Veća 10-ak dana traju pripreme za ovogodišnji Bajramski turnir. Uz okupljanje stanara na terenu i farbanje stolica, golova, odnosno uređenjem terene. Sve to u cilju da se popravi ambijent za turnir, ali i svima onima koji slobodno vrijeme iskoriste upravo na terenima kod stadiona „Hakija Mršo“.

Ovo će biti drugi put da stanari pomenute ulice organizuju Bajramski turnir „3 na 3“. Titulu najbolje ekipe branit će ekipa DIF-a. Nakon proglašenja najboljih pojedinaca i ekipa planirano je da se nastavi druženje uz roštilj. Uz malo volje i želje jedan lijep primjer kako se mogu čuvati igrališta i zelene površine.