Naslovnica VIJESTI INFO OVOG VIKENDA SEDAM NOVIH REPREZENTATIVACA ZA KARATE KLUB SAMBON

OVOG VIKENDA SEDAM NOVIH REPREZENTATIVACA ZA KARATE KLUB SAMBON

371

U nedjelju 10. aprila u Zenici je održano Prvenstvo Bosne i Hercegovine u karateu za djecu koje je okupilo više od 1.000 takmičara iz 96 klubova. Karate klub Sambon iz Vogošće predstavljalo je 11 takmičara koji si osvojili 5 medalja i time klubu donijeli status 5 reprezentativaca BiH koji će državu predstavljati na predstojećem Balkanskom prvenstvu.
Srebrne medalje osvojili su Hana Mahmutović (djevojčice 10 godina -40kg) i Sara Hukara (djevojčice 12 godina -47kg) dok su bronzani bili Amir Zunđa (dječaci 10 godina +45kg), Amar Hukara (dječaci 12 godina -47kg) i Nejra Šejto (djevojčice 10 godina +40kg).
U subotu je u Vogošći održano Prvenstvo BiH za seniore i seniorke gdje je u konkurenciji 140 takmičara nastupilo i dvoje takmičara Sambona koje su se domogli pobjedničkog podija. Nejla Mujković je bila bronzana u kategoriji seniorki do 61kg dok je Adel Karahasanović isto odličje osvojio u kategoriji seniora do 60kg. Osvajanjem ovih medalja i oni su potvrdili status reprezentativaca i učešće na Balkanskom šampionatu.
Adel je već u nedjelju kao trener predvodio takmičare u Zenici, zajedno sa Amerom Varajićem i Kenanom Alikadićem.
Nakon uspješnih nastupa na državnim prvenstvima Karate klub Sambon putuje 27. aprila na Svjetsku ligu mladih koja se održava na Kipru a klub će predstavljati Nejla Hodžić, Anida Hukara, Harun Smajić i Sanjin Hukara.