Naslovnica VIJESTI INFO DEVET MEDALJA ZA VOGOŠĆANSKE ATLETIČARE U DUBROVNIKU

DEVET MEDALJA ZA VOGOŠĆANSKE ATLETIČARE U DUBROVNIKU

518

U subotu 8. oktobra vogošćanski atletičari nastupili su na Otvorenom prvenstvu Dubrovnika u atletici, koje je ove godine okupilo više do 500 takmičara iz 18 klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Atletski klub Vogošća predstavljalo je 22 takmičara u svim uzrasnim kategorijama. U jakoj konkurenciji postignuti su odlični rezultati. Osvojeno je devet medalja – po tri zlatne, srebrne i bronzane a vrijedi istaći da je još četvero takmičara ostalo na domak do medalje osvojivši četvrto mjesto.
Dvije zlatne medalje u Dubrovniku osvojio je Almir Osmanović (2011), u disciplini 60 metara i skok u dalj a najbolja u svojoj konkurenciji bila je i Ilma Nuhanović (2014) koja se također takmičila u sprintu na 60 metara.
Nedžib Šehić (2009) ovaj put je bio srebrni a nastupio je na dionici od 600 metara a uz njega druga mjesta osvojili su i Dalal Matanović (2015) u disciplini 60 metara i Edin Halilović (2003) u skoku u dalj.
Bronzana odličja pripala su Amiru Osmanoviću (2008) u disciplini 60 metara, Zerini Bešlija (2008) u bacanju kugle i Eldaru Haliloviću (2006) u skoku u dalj.

Spomenimo i to da je dan prije odlaska u Dubrovnik (petak 7.10.) Zerina Bešlija nastupila na finalu Atletskog kupa Kantona Sarajevo za osnovne i srednje škole gdje je, predstavljajući OŠ “Zahid Baručija”, bila najbolja u konkurenciji učenica osnovnih škola u bacanju kugle. Na istom takmičenju članica kluba Selsebil Sinanović kao predstavnica OŠ “Mirsad Prnjavorac” osvojila je drugo mjesto u disciplini 600 metara. Na Atletskom kupu KS kao predstavnici svojih škola nastupili su i Nedžib Šehić, Amir Osmanović, Ajna Halač, Eldar Halilović i Simona Ivković.