Naslovnica VIJESTI INFO OSAM ČLANOVA KARATE KLUBA SAMBON POLAGALI ZA MAJSTORSKA ZVANJA

OSAM ČLANOVA KARATE KLUBA SAMBON POLAGALI ZA MAJSTORSKA ZVANJA

172

U Zaostrogu se održao Tradicionalni karate kamp „Zaostrog 2022“ koji je ove godine okupio preko 100 učesnika svih uzrasta. Karate klub Sambon je predstavljalo 8 članova koji su polagali za majstorska zvanja od 1. do 3.DAN-a.

Za 1. DAN uspješno su položila četiri člana: Nejla Hodžić, Sarah Čardaković, Harun Smajić i Adel Karahasanović. Za 2. DAN polagali su Sumejja Šejto i Nejla Mujković i nakon kihona, kate i borbi uspješno su osvojile zvanje majstora karatea. Za 3. DAN kao najveća zvanja ispred kluba mastor karatea polagali su Amer Varajić i Samra Selimović koji su nakon odličnog prezentiranja poznavanja karatea uspješno stekli nova zvanja.

Kao trener Kenan Alikadić je istakao da je ponosan što je od osnivanja kluba uspio da prenese svoje bogato znanje na mlade koji su u svim segmentima života uspješni. Karate klub Sambon nastavlja sa redovnim aktivnostima, a jedna od njih je upis novih članova.

Sada se članovi Sambona pripremaju na predstojeća takmičenja. U septembru ih očekuje izborni turnir za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Turskoj, kao i organizacija Tradiocionalnog karate turnira „Vogošća Open 2022“ koji će se održati 1. oktobra.