Naslovnica VIJESTI OPĆINA VOGOŠĆA SUFINANSIRA NABAVKU NOVE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

OPĆINA VOGOŠĆA SUFINANSIRA NABAVKU NOVE POLJOPRIVREDNE MEHANIZACIJE

277

Služba za privredu, integrisani lokalni razvoj i društvene djelatnosti Općine Vogošća objavila je u utorak 29.11.2016.godine Javni poziv za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji u 2016.godini za sufinansiranje nabavke nove poljoprivredne mehanizacije.
Pravo na učešće u Javnom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju registrovanu poljoprivrednu djelatnost, kao i lica koja se bave poljoprivrednom proizvodnjom i upisani su u Registar poljoprivrednih gazdinstava, sa prebivališten na području općine Vogošća.
Javni poziv obuhvata sufinansiranje troškova nabavke nove poljoprivredne mehanizacije u iznosu do 30% vrijednosti mehanizacije nabavljene u 2016.godini. Maksimalan iznos podrške je do 1.500 KM a vrijednost mehanizacije poljoprivredni proizvođač dokazuje računima o kupovini.
Rok za prijavu na javni poziv je 10 dana od dana objavljivanja a detalje poziva možete saznati na web stranici Općine Vogošća www.vogosca.ba, direktno u Općini Vogošća kancelarija broj 66 – III sprat ili na tel. 033/586-421.

vogoscanski-poljoprivrednici