Naslovnica VIJESTI INFO OPĆINA VOGOŠĆA: NASTAVLJAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI JAVNE RASVJETE

OPĆINA VOGOŠĆA: NASTAVLJAJU SE RADOVI NA IZGRADNJI JAVNE RASVJETE

157

Radovi na izgradnji III faze projekta javne rasvjete uz magistralni put M-18, na potezu od Vogošćanske petlje do Bešlića pumpe na području općine Vogošća, počeli su uvođenjem izvođača radova u posao. Finansijska vrijednost ugovora iznosi 107.234 KM. Dužina trase za izgradnju ove faze iznosi oko 1.200 metara, te je predviđeno postavljanje 26 atestiranih okruglih metalnih stubova rasvjete.

Danas je načelnik Edin Smajić, sa saradnicima obišao lokalitet izvođenja radova (dionica od tačke S69 do tačke S112 Bešlića pumpa). Ovom prilikom sa izvođačem radova i ovlaštenim nadzorom izdefinisana je dinamika radova kako bi se otklonile i eventualne dileme.

Emir Dedović, zamjenik direktora firme „SES” pojasnio je, između ostalog, da tokom izgradnje ove nove javne rasvjete može doći do prekida u napajanju javne rasvjete nekih naselja uz dionicu na kojoj se radi. Takvi prekidi, prema njegovim riječima, mogu potrajati najviše nekoliko dana.

Načelnik Edin Smajić u izjavi za TV Vogošća je kazao da je nastavak izgradnje javne rasvjete veoma važan projekat koji će građanima donijeti i direktne i indirektne koristi. Ovim projektom na magistralnom putu M-18 konačno se obezbjeđuju preduslovi da javnu rasvjetu dobiju naselja Trebinjci i Halilovići. Takođe je naglasio da će do kraja godine Općina Vogošća intervenisati i na drugim područjima na kojima javna rasvjeta ili nedostaje ili je dotrajala i nefunkcionalna.

Projekat III faze izgradnje javne rasvjete se finansira sredstvima Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i sredstvima Općine Vogošća. Rok za izvođenje radova treće faze izgradnje javne rasvjete je 60 dana.