Naslovnica VIJESTI ODRŽANI LOKALNI IZBORI U VOGOŠĆI – SDA IZBORNI POBJEDNIK

ODRŽANI LOKALNI IZBORI U VOGOŠĆI – SDA IZBORNI POBJEDNIK

407

Na jučer održanim Lokalnim izborima u Vogošći svoje biračko pravo iskoristilo je 12.775 birača ili 48,88%. Sam proces prošao je u najboljem redu, bez nekih incidenata.
Prema prvim preliminarnim, nezvaničnim i nekompletnim rezultatima povjerenje građana za još jedan mandat načelnika Općine Vogošća dobio je Edin Smajić (SDA) osvojivši 8.123 glasa ili 74,61%.
Kandidatkinja DF-a Sanela Salimović osvojila je 1.889 glasova (17,35%) dok je najmanje glasova osvojilo Eldin Bajramović (SDP) – 876 ili 8,05%.

izbori-2016-rezultati-nacelnik
Rezultati za Općinsko vijeće Vogošća još uvijek nisu obrađeni u potpunosti a prema nezvaničnim podacima koje smo dobili od političkih subjekata SDA je izborni pobjednik. Izborni prag prešli su i DF, SDP, SBB BIH, SDU i BPS. Kalkulacije o broju vijećničkih mandata su različite a po nama dostupnim (nezvaničnim) informacijama koje su politički subjekti prikupljali od svojih posmatrača SDA bi trebala da ima 13 vijećnika, slijedi DF sa 5, po 2 ili 3 vijećnika trebala bi pripasti SDP-u i SBB-u dok će po jedno vijećničko mjesto imati i SDU i BPS. Manje od 3% ukupnih glasova imali su Naša stranka, Stranka za BiH, BOSS i Građanski savez.

izbori-2016-slika