Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANI IZBORI ZA ČLANOVE SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA

ODRŽANI IZBORI ZA ČLANOVE SAVJETA MJESNIH ZAJEDNICA

424

U općini Vogošća jučer su održani Izbori za članove savjeta mjesnih zajednica. Prema riječima Kemala Kurtalića, predsjednika Općinske izborne komisije, izborni proces protekao je bez ikakvih pritužbi.

Općinska izborna komisija već sinoć je objavila preliminarne rezultate, koje će potvrditi Općinsko vijeće Vogošća na narednoj sjednici.

Ove godine u vogošćanske savjete mjesnih zajednica biralo se ukupno 58 kandidata.

U MZ Kobilja Glava u narednom četverogodišnjem mandatu biće 7 članova, Stranci demokratske akcije pripalo je 5 mjesta, a dva mjesta pripala su nezavisnim kandidatima Džaferu Bajramoviću i Adnanu Kadriću. Savjet MZ Hotonj činit će 9 članova,  i to 6 iz SDA i 3 iz koalicije DF-SDP.

U MZ Blagovac biralo se 9 članova, od toga 8 članova su kandidati iz SDA i deveti član savjeta je Husejnović Adin kao nezavisni kandidat.

U Savjete MZ Vogošća I i Vogošća II biralo se po 9 članova, a u narednom mandatu svi članovi u ovim savjetima su kandidati iz SDA.

U savjet MZ Svrake birano je 5 članova, a u narednom četverogodišnjem mandatu ovaj savjet čine 2 kandidata iz koalicije DF-SDP, 2 člana iz SDA i Enin Bajramović kao nezavisni peti kandidat.

U MZ Semizovac svih pet članova, koliko broji ovaj savjet, u narednom mandatu biće članovi SDA, i u MZ Gora birano je također 5 članova, od čega će u narednom mandatu biti 4 člana iz SDA i Edis Alić kao nezavisni kandidat