Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA UTRKA ZA SVE GENERACIJE VOGOŠĆA 5K

ODRŽANA UTRKA ZA SVE GENERACIJE VOGOŠĆA 5K

551

Posljednjih godina atletika je sve popularnija a od subote su BiH i Sarajevo bogatiji za još jednu uličnu trku – Utrku za sve generacije Vogošća 5K.
Organizator ovog događaja koji će u narednim godinama prerasti u tradiciju je JU KSC Vogošća u saradnji sa QSI Internacionalnom školom Sarajevo. Cilj je podsticanje svijesti o značaju sporta za sve generacije i afirmacija sporta i zdravog načina života.


Oko 150 učesnika iz cijele BiH – trkača, rekreativaca, atletičara, članova drugih sportskih kolektiva, trčalo je dionicu od 5 kilometara ulicama Vogošće, uz podršku i navijanje građana Vogošće.
Svi oni koji su stigli do cilja dobili su finišerske medalje a najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji dobili su i vrijedne nagrade. Pobjednik prve “Vogošćanske petice” bio je Mahir Mujić a sa njim na pobjednički podij popeli su se i Amin Efendić i Haris Fazlić. U ženskoj konkurenciji najbrža bila Merima Pindžo, drugoplasirana je bila Suada Tabaković dok je na trećem mjestu završila Elmina Haskić.


U saradnji sa Atletskim klubom Vogošća održane su i četiri utrke za mališane koji su se takmičili na dionici od 200 metara i svojim doprinosom uljepšali manifestaciju. Pobjednici ovih utrka su bili Ilma Bećirović (djevojčice 2011. i mlađe), Amina Kurbagić (djevojčice 2009./2010.), Davud Djedović (dječaci 2011. i mlađi) i Nedžib Šehić (dječaci 2009./2010.).
Po završetku Utrke, uz podršku sponzora i prijatelja, organizovano je i druženje učesnika i prisutnih građana.