Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

ODRŽANA SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA VOGOŠĆA

136

U povodu Dana Općine Vogošća 24.juna, u Kino Sali JU KSC Vogošća održana je Svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. Prije same sjednice delegacije boračkih udruženja, institucija vlasti, političkih subjekata, te same Općine Vogošća položile su cvijeće na Centralno spomen obilježje šehidima i poginulim borcima. Cvijeće su delegacije položile i na spomen obilježje civilnim žrtvama rata općine Vogošća.
Na sjednici su govorili Općinski načelnik Edin Smajić i predsjedavajući Općinskog vijeća Vogošća Avdo Gljiva. Načelnik je podsjetio na realizovane projekte iz prethodnog perioda, ali najavio i nove projekte koji su u pripremi.
Na samoj Svečanoj sjednici dodijeljene su nagrade Općine Vogošća. Najveće općinsko priznanje, Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća dobio je Avdo Huseinović. Plaketa “Humanista godine” dodijeljena je Husi Sinanoviću, a zahvalnice Općine Vogošća Emiru Kobiljaku, Hadži Asimu Omerspahiću Roćku, Edinu Kljajiću, Ekremu Šećerbegoviću, Kabiru Hodžiću, Hadži Esadu ef. Ahmišu, Ismetu Klančeviću, Faruku Ohranu, Tariku Curiću, Sumejji Šejto, Samri Kožljak i Rasimu Selimoviću.
Povodom Dana Općine Vogošća upućene su brojne čestitke građanima općine Vogošća.

(PREUZETO SA ZVANIČNE STRANICE OPĆINE VOGOŠĆA)