Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA ŠESTA REDOVNA SKUPŠTINA ZELENIH BERETKI VOGOŠĆA

ODRŽANA ŠESTA REDOVNA SKUPŠTINA ZELENIH BERETKI VOGOŠĆA

48

U maloj sali Općine Vogošća sinoć je održana 6. redovna Skupština Zelenih beretki Vogošća. Skupština je razmotrila i usvojila izvještaj o radu i finansijski izvještaj za 2019. i 2020. godinu, te pozitivno ocijenila aktivnosti koje su poduzimane u vrijeme pandemije COVID-19. Dugogodišnji predsjednik Udruženja boraca  BOSNAE ZELENE BERETKE Općine Vogošća Hasan DOlovac je podnio neopozivu ostavku na tu funkciju, a na njegovo mjesto je imenovan Bilal Bogilović.

“Sinoć je bilo prilično emotivno, meni je najvažnije da su prihvaćeni izvještaji te da se jasno vidi gdje je i kako utrošen svaki dinar. Razlog zbog kojeg sam podnio ostavku je jednostavan, vrijeme je da se povučem, osjetio sam da više nemam šta ponuditi, a i da dam primjer ostalim doživotnim predsjednicima da slijede moj primjer i daju priliku i drugima da nešto rade i ponude novine udruženjima i našoj lokalnoj zajednici. Novom predsjedniku želim mnogo sreće u daljem radu i da nastavi tamo gdje sam ja stao.” -rekao je između ostalog Hasan Dolovac.

U svečanom dijelu Skupštine uručene su Plaketa Sedinu Kahrimanu, Povelja Edini Dolovac, a zahvalnice Koordinaciji boračkih udruženja Općine Vogošća i Denisu Jahi.