Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA RADIONICA “ŠKOLA PO MJERI SVAKOG DJETETA”

ODRŽANA RADIONICA “ŠKOLA PO MJERI SVAKOG DJETETA”

248

„Škola po mjeri svakog djeteta“ naziv je projekta koji je prezentiran u područnoj školi  „Gora“, za učitelje i nastavnike sa područja Kantona Sarajevo.  Projekat „Područna škola po mjeri djeteta“  predstavila  je učiteljica Nermina Durmo, a cilj projekta je da se unaprijedi nastava u kombinovanim odjeljenjima, i da se podjele iskustva rada u područnim školama sa kolegama iz drugih škola. Radionicu „Primjena lutkarstva u nastavi i vannastavi“ održala je Amela Isanović, magistrica bosanskog jezika, koja kroz pravljenje lutki i njihovo uključivanje u nastavu, nastoji približiti djeci nastavno gradivo. Projekat je podržao i Fond otvoreno društvo BiH.

Ministarastvo za obrazovanje, nauku i mlade KS aktivno prati rad u svim školama i svim odjeljenjima na području kantona, a radionicama je prisustvovala i savjetnica ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje  Nihada  Čolić.

Ovo  je bila prva od dvije radionice koje će biti održane na ovu temu Osnovnoj školi  „ Porodice ef. Ramić“ i područnoj školi „Gora“.