Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA UOČI PREDSTOJEĆEG DERBI SUSRETA RK VOGOŠĆA PH – RK...

ODRŽANA PRESS KONFERENCIJA UOČI PREDSTOJEĆEG DERBI SUSRETA RK VOGOŠĆA PH – RK BORAC

146

U okviru 17. kola rukometne PL BiH, RK Vogošća Poljine Hills igra jednu od najvažnijih utakmica nastavka prvenstva, protiv izuzetno kvalitetne ekipe Borca iz Banja Luke. Utakmica je na programu u subotu 17. marta sa početkom u 19:30, a igra se u Sportskoj dvorani Amel Bečković.

Na danas održanoj press konferenciji, novinarima su se obratili predsjednik kluba Fetah Kadrić, trener Senad Skopljak i igrač Ivan Stojanović.

“RK Vogošća Poljine Hills i dalje je lider na tabeli sa četiri boda više od drugoplasirane ekipe i direktnog konkurenta Izviđača iz Ljubuškog. Utakmicu protiv Borca dočekujemo veoma spremno i kao u svakoj drugoj ići ćemo na pobjedu” – kazao je trener Skopljak. Dodao je da je naredni period za ekipu prilično težak s obzirom da nakon Borca slijedi važno gostovanje u Maglaju, zatim domaća utakmica protiv Zrinjskog što će biti prekretnica u prvenstvu.

“Rezultat koji smo do sada ostvarili, potpuno smo zaslužili jer svi igrači na terenu daju svoj maksimum.” – istakao je Skopljak.

Igrač Ivan Stojanović je podsjetio da je jedini poraz u prvenstvu Vogošća pretrpjela upravo od Borca, što je dodatni motiv za pobjedu u  subotnjem susretu.

Fetah Kadrić, predsjednik kluba, također je kazao da će utakmica protiv Borca bita jedna od najvažnijih u toku prvenstva, da je riječ o respektabilnoj ekipi ali da i u ovoj utakmici Vogošćani idu na pobjedu. Govoreći o ambicijama kluba kazao je da i ove godine žele igrati u Evropi, te ukoliko se stvari poslože osvojiti i šampionsku titulu.