Naslovnica VIJESTI INFO ODRŽANA ATLETSKA UTRKA „KRUG ZA ZDRAVLJE“

ODRŽANA ATLETSKA UTRKA „KRUG ZA ZDRAVLJE“

294

U organizaciji Atletskog kluba „Vogošća“ u nedjelju 11. novembra na stadionu „Hakija Mršo“ održano je takmičenje pod sloganom „Krug za zdravlje“. Radi se o atletskim utrkama koje su bile i takmičarskog i revijalnog karaktera. Organizovanjem ovog takmičenja Vogošća je dala doprinos promociji zdravog načina života i Svjetskom danu trčanja.

Prema pojašnjenju Amele Prnjavorac, trenerice u Atletskom klubu „Vogošća“, ovaj sportski događaj koji je okupio oko 150 Vogošćana sastojao se iz dva dijela. Revijalna utrka okupila je članove ovog vogošćanskog kluba, njihove roditelje te druge građane koji su trčali krug za zdravlje i time dali podršku atletičarkama koje su trčale u takmičarskom dijelu. „Sve u svemu, bila je ovo prilika da se svi družimo. Zahvalila bih Općini Vogošća na podršci za realizaciju ovog projekta i našem partneru, Međunarodnoj školi „QSI“ Sarajevo koji nas podržavaju u brojnim sportskim aktivnostima“, kazala je, između ostalog, Prnjavorac.

„Krug za zdravlje“ samo je jedan od različitih vidova promocije zdravlja. Atletski klub „Vogošća“ će i u narednom periodu realizovati slične projekte.