Naslovnica VIJESTI ODIGRANO 8.KOLO FUDBALSKE LIGE KANTONA SARAJEVO – FAVORITI RUTINSKI DO BODOVA

ODIGRANO 8.KOLO FUDBALSKE LIGE KANTONA SARAJEVO – FAVORITI RUTINSKI DO BODOVA

234

Proteklog vikenda odigrani su susreti 8.kola Fudbalske lige Kantona Sarajevo, pretposljednjeg u jesenjem dijelu prvenstva.
U Grupi A favoriti su očekivano ostvarili pobjede: Sporta – Omladinac 6:0, Hrid – Pofalićki 0:8, Vratnik – Bojnik 3:0, Novo Sarajevo – Biser 1:3 i Vrbanjuša – SAŠK Napredak 1:3.
Kolo prije kraja jesenjeg dijela na tabeli Grupe A prvoplasirana je ekipa Pofalićkog sa 21 osvojenim bodom. Bod manje na drugom mjestu ima SAŠK Napredak a slijede Vratnik sa 19 i Sporta iz Hotonja sa 18 osvojenih bodova.
Jedna od ove četiri ekipe prezimiće na vrhu tabele a ko će to biti odlučiće posljednje 9.kolo u kojem se međusobno sastaju Pofalićki – Vratnik i SAŠK Napredak – Sporta. Ostali parovi 9.kola Grupe A su Biser – Vrbanjuša, Bojnik – Novo Sarajevo i Omladinac – Hrid.
U Grupi B jesenji prvak već je poznat – ekipa Jedinstva sa 8 pobjeda iz 8 susreta i 24 osvojena boda nalazi se na vrhu tabele. Proteklog vikenda igrači Jedinstva savladali su Stup sa visokih 8:1. U ostalim susretima 8.kola Grupe B postignuti su sljedeći rezultati: Igman – Mošćanica 3:0, Butmir – Jug 1:0, Saobraćajac – Ozren 3:2 i Unis – Dobrinja 5:0.
Iza prvoplasiranog Jedinstva na tabeli slijede vogošćanske ekipe Ozren na drugom mjestu sa 18 osvojenih bodova i Unis na trećem sa 16 bodova.
Igrači FK Unisa su na stadionu “Hakija Mršo” ostvarili 5-tu ovosezonsku pobjedu. Gosti sa Dobrinje pružili su dostojan otpor u prvom poluvremenu koje je završeno minimalnom prednošću Unisa, zahvaljujući pogotku Radoša Đukića. Ipak u drugom dijelu domaći pokazuju bolju fizičku spremu i preko raspoloženih Stomornjaka i Ahmetovića te dvostrukog strijelca kapitena Smajića rješavaju pitanje pobjednika. Kako se polusezona približava kraju tako kapiten Vogošćana Alen Smajić igra sve bolje i nakon ovog susreta zauzima četvrto mjesto liste strijelaca lige sa ukupno 8 postignutih pogodaka.
Posljednje kolo jeseni koje se igra narednog vikenda u Grupi B donijeće dva derbija. Ozren na stadionu u Svrakama dočekuje prvoplasirano Jedinstvo i pokušaće da im nanese prvi poraz u ovoj sezoni. U drugom derbiju sastaju se Jug i Unis, ekipe koje se nalaze na četvrtom, odnosno trećem mjestu sa po 16 osvojenih bodova.
U ostalim susretima sastaju se Stup – Igman, Dobrinja – Saobraćajac i Mošćanica – Butmir.