Naslovnica VIJESTI INFO ODIGRAN MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR “DR. SAFET OMERSPAHIĆ”

ODIGRAN MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR “DR. SAFET OMERSPAHIĆ”

94

Deveti Memorijalni turnir u malom fudbalu „dr. Safet Omerspahić“ održan je i ove godine. Organizuje se u povodu sjećanja na rahmetli Safeta Omerspahića, a učesnici su uposlenici Domova zdravlja Kantona Sarajevo, kao i Apoteka Sarajevo koji sa posebnom emocijom nastupaju, jer se na ovaj način sjećaju nekadašnjeg direktora, dugogodišnjeg kolege i uposlenika Doma zdravlja Vogošća.

Jedan od učesnika je i Haris Fazlić koji se zahvalio svima na podršci i što na ovaj način čuvaju sjećanje na Safeta. Nada se da će se tradicija nastaviti. Obilježavanje godišnjice rahmetli Safeta Omerspahića počelo je u petak. Članovi porodice, prijatelji, delegacija Doma zdravlja Vogošća i generalni direktor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo obišli su mezarje, te proučili fatihu i položili cvijeće.

Prvo mjesto na devetom memorijalnom turniru „d. Safet Omerspahić“ osvojila je ekipa Dom zdravlja Vogošća koja je u finalu savladala Saraj Polje 5:1 (4 gola Fazlić, 1 Šišić / 1 Adilović). Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sandy Merdan iz Vogošće, a najbolji strijelac bio je Haris Fazlić sa 7 postignutih golova. U revijalnom turniru dječaci KMN Vogošća rezultatom 3:2 savladali su Spartu. Organizovanje turnira sigurno da budi posebnu emociju kod porodice Omerspahić.