Naslovnica VIJESTI INFO OD PETKA PONOVO OTVOREN VOGOŠĆANSKI BAZEN

OD PETKA PONOVO OTVOREN VOGOŠĆANSKI BAZEN

69

Nakon pauze zbog pogoršane epidemiološke situacije, vogošćanski bazen je ponovo  počeo s radom od petka 30.04.2021.godine. Stavljen je na raspolaganje građanima Vogošće i svima drugima koji su zainteresovani za njegovo korištenje. Radno vrijeme je od 08:00 do 20:00 h. Bazen je ponovo otvoren poslije nešto više od mjesec dana odlukom Kriznog štaba, uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

U razgovoru sa upravnikom bazena Mirzom Derviševićem,  saznajemo koje su to trenutne aktivnosti koje se provode. Istiće da trenutne aktivnosti koje imaju su standardne rekreacije i škole plivanja. Kaže da  se primjenjuju sve preventivne mjere  zaštite zdravlja osoblja i posjetilaca bazena. Istiće da će u narednom periodu uz poštivanje svih higijensko-epidemioloških mjera nastaviti sa drugim aktivnostima KSC Vogošća bazeni.

Bazen korisnicima nudi niz pogodnosti i programa koji se odnose na  škole plivanja za neplivaće i plivaće koji žele unaprijediti svoje vještine, kao i termini koje mogu koristiti drugi. Aktuelna ponuda bazena zadovoljava trenutne potrebe građana, a sa dolaskom ljepših i sunčanijih dana se mogu očekivati i određeni noviteti.