Naslovnica VIJESTI INFO OD FEBRUARA AKTUELAN UPIS PRVAČIĆA U VOGOŠĆANSKE OSNOVNE ŠKOLE

OD FEBRUARA AKTUELAN UPIS PRVAČIĆA U VOGOŠĆANSKE OSNOVNE ŠKOLE

243

Upis djece za školsku 2023/2024. godinu se vrši u periodu od 01. do 28. februara 2023. godine i to putem poziva koji su osnovne škole u Kantonu Sarajevo objavile na svojim internet stranicama. U izuzetnim opravdanim slučajevima, upis će se obaviti i u augustu tekuće godine. Pozivaju se svi roditelji da blagovremeno izvrše ovu zakonsku obavezu kako bi škole imale dovoljno vremena da se kvalitetno pripreme za prijem prvačića i početak nove školske godine.

U OŠ „Zajko Delić“ su spremni za prijem novih đaka, a u prvi razred školske 2023/2024. godine će se upisati djeca koja do prvog marta 2023. godine imaju navršenih pet i po godina života. Za upis je potrebno priložiti: Izvod iz matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje o psiho-fizičkoj sposobnosti djeteta za pohađanje škole, uvjerenje o pohađanju obaveznog programa predškolskog odgoja i obrazovanje, kao i CIPS-ovu prijavu (na uvid).

Inače, u osnovnoj školi na Kobiljoj Glavi za učenike nude mogućnost produženog boravka, a prema riječima direktorice Anise Sivac u proteklom periodu je uređeno dvorište ova osnovne škole tako da će učenici imati još ugodniji ambijent za boravak tokom drugog polugodišta.