Naslovnica VIJESTI INFO OBILJEŽENA 28. GODIŠNJICA FORMIRANJA 3. VOGOŠĆANSKOG ODREDA, TE BITKE ZA RAVNI NABOŽIĆ

OBILJEŽENA 28. GODIŠNJICA FORMIRANJA 3. VOGOŠĆANSKOG ODREDA, TE BITKE ZA RAVNI NABOŽIĆ

240

U organizaciji Jedinstvene organizacije boraca – Unija veterana općine Vogošća pored spomen obilježja u Semizovcu obilježena je dvadeset i osma godišnjica formiranja 3. Vogošćanskog odreda i borbi za Ravni Nabožić. Usljed pandemije covid – 19 obilježavanje je bilo nešto drugačije nego prethodnih godina kako bi se ispoštovale preporučene mjere.

Prisutnima se, u ime Jedinstvene organizacije boraca – Unija veterana općine Vogošća obratio član Upravnog odbora udruženja Munib Halać. Na obilježavanju je govorio i općinski načelnik Edin Smajić napomenuvši da je usud Bosne i Bosanaca neprekidna borba i da nema opuštanja. Boriti se, istakao je, treba obrazovanjem, radom i istinom. Okupljenima je poručio da ne smijemo biti zadojeni mržnjom, ali da moramo biti naoružani istinom.

Prigodan program obuhvatio je i čitanje literarnih radova učenika OŠ „Porodice ef. Ramić“ iz Semizovca. Nagrađeni su radovi Nedžle Ibrišimović, Iman Kujundžić i Ernada Muminovića. Pročitana su imena 53 šehida i položeno je cvijeće na spomen obilježje.

Također su povodom ovog značajnog datuma delegacije koordinacije boračkih udruženja općine Vogošće, obišli su mezarje u Brezi, kao i spomenik na Ravnom Nabožiću.