Naslovnica VIJESTI INFO OBILJEŽENA 23. GODIŠNJICA BITKE ZA SJENIČKU KOSU I ORAHOV BRIJEG

OBILJEŽENA 23. GODIŠNJICA BITKE ZA SJENIČKU KOSU I ORAHOV BRIJEG

372

U organizaciji JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća upriličena je Centralna manifestacija obilježavanja godišnjice Bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg, vođene 27. decembra 1993. godine.  Sjećanje na ovaj važni događaj iz perioda odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995. godine, okupilo je brojne pripadnike boračke populacije, porodice šehida, goste i što je najvažnije djecu koja o dešavanjima iz ovog perioda nemaju priliku učiti u školama.

Prisutnima na lokalitetu Sjeničke kose su se obratili Salem Numanović, učesnik bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg i predsjednik UO JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća te općinski načelnik Edin Smajić.

JOB „Unija veterana“ Općine Vogošća uručila je Zahvalnicu za doprinos dugogodišnjim obilježavanjima sjećanja na Bitku za Sjeničku kosu i Orahov brijeg direktoru OŠ „Zajko Delić“ Zijadu Omerbegoviću, kojem ove godine ističe i mandat na poziciji direktora spomenute obrazovne ustanove.

Godišnjicu bitke uveličao je i nastup horske sekcije OŠ „Zajko Delić“, a literarne radove o temi „27.decembar 1993.god.“, pročitale su Ajša Gljiva (OŠ “Zajko Delić”) i Lamija Karađuz (OŠ “Izet Šabić”).

Da se Vogošća s ponosom sjeća prošlosti, bitaka i šehida među kojima su Hasib Kijamet, Abaz Zeković i Fadan Karavdić  – poruka je upućena sa Centralne manifestacije upriličene u povodu 23. godišnjice Bitke za Sjeničku kosu i Orahov brijeg.