Naslovnica VIJESTI INFO NOVI PROJEKAT OU „AKTIVA 2014“ „ZAŠTITA PRIRODNOG NASLIJEĐA“

NOVI PROJEKAT OU „AKTIVA 2014“ „ZAŠTITA PRIRODNOG NASLIJEĐA“

119

U OU „Aktiva 2014“ ne nedostaje dobrih ideja i originalnih projekata što potvrđuje i nešto sasvim novo, projekat koji se zove „Zaštita prirodnog naslijeđa“ koji podrazumijeva izradu mape sa svim turističkim potencijalima Općine Vogošća i njeno postavljanje na nekoj atraktivnoj lokaciji u našoj Općini. Ovo je nastavak projekta  „Restauracija i zaštita kulturno – historijskih spomenika na području općine Vogošća.“ U „Aktivi 2014“ očekuju pozitivne reakcije naših sugrađana, ali i svih posjetilaca u Vogošći.

Inače, u ovom vogošćanskom udruženju su itekako aktivni i realizuju različite aktivnosti namijenjene svima, od najmlađih do najstarijih sugrađana. Tako su uspješno završili projekat“Unaprijeđenje ključnih kompetencija kod djece i mladih“ u koji je bilo uključeno oko 100 učenika iz tri vogošćanske osnovne škole koji su učestvovali u radionicama iz infomatike, kreativnih vještina i engleskog jezika.

Mladi aktivisti „Aktive 2014“ su ponosni na projekat realizovan tokom pandemije korona virusa, a koji je namijenjen osobama treće životne dobi. Za njih su pripremili maske za višekratnu upotrebu i podijelili su ih za više od 4000 naših starijih sugrađana.

Novi projekat „Aktive“ je „Zaštita prirodnog naslijeđa“ koji podrazumijeva izradu mape sa svim turističkim potencijalima Vogošće koju će najvjerovatnije postaviti u centralnom vogošćanskom parku.