Naslovnica VIJESTI INFO NOVI USPJESI MUHAMEDA ADEMOVIĆA, MLADOG TENISERA IZ VOGOŠĆE

NOVI USPJESI MUHAMEDA ADEMOVIĆA, MLADOG TENISERA IZ VOGOŠĆE

371

2018.godina izuzetno je uspješna za mladog tenisera iz Vogošće Muhameda Ademovića. Dobru formu iz prošle sezone Muhamed je nastavio sa odličnim nastupima na turnirima u BiH i u inostranstvu. Proteklog vikenda u Banjaluci je održano Prvenstvo BiH za juniore na kojem je nastupio u singlu i u dublovima. U pojedinačnom nastupu takmičenje je okončao u četvrtfinalu dok je u paru sa Harisom Šahmanom stigao do finala dublova.
Muhamed je izuzetno zadovoljan svojim nastupom na Prvenstvu: „Prezadovoljan sam svojom igrom u Banjaluci. U singlu nisam imao sreće, sastao sam se u četvrtfinalu sa momkom koji je kasnije osvojio šampionsku titulu i izgubio sam dosta tijesnim rezultatom. Također i poraz u finalu dublova je bio tijesnim rezultatom.

Dobri nastupi u prvoj polovini godine pomogli su mu da ostvari veliki napredak u plasmanu. Iako se takmiči u kategoriji juniora gdje nastupaju igrači stariji godinu ili dvije od njega, Muhamed je uspijevao da dođe do same završnice na svim turnirima na kojima je do sada nastupio. Zimsko državno prvenstvo, turniri u Tuzli i Rijeci, nastupi u Albaniji i Antaliji… na svakom od ovih takmičenja stizao je do četvrtfinala ili polufinala.
Za odmor nema previše vremena. Već naredne sedmice slijede nova takmičenja i novi nastupi na međunarodnim turnirima u Makedoniji i Hrvatskoj.
Naredne sedmice putujem u Skoplje na veoma jak evropski turnir. Nakon toga slijedi jedna sedmica priprema i novi evropski turnir, ovaj put u Čakovcu u Hrvatskoj. Potom slijedi okupljanje reprezentacije. Nadam se dobrim igrama i na tim nastupima.“ rekao nam je u izjavi Muhamed.
Početkom godine Muhamed Ademović proglašen je Najperspektivnijim mladim sportistom Kantona Sarajevo. Pod vodstvom trenera Ismara Gorčića i kondicionog trenera Mirsada Bojića nada se da će nastaviti nizati uspjehe i na narednim turnirima na kojima će nastupiti.